Lyngholm skåner miljøet

Lyngholm skåner miljøet

Isen smelter, havene stiger og vejret bliver voldsommere. Konsekvenserne af globalopvarmning kan mærkes på hele kloden. Derfor mener Lyngholm, at det er deres pligt som virksomhed at tage hensyn til miljøet.

Lyngholm har tænkt grønt længe, og de forsøger hele tiden at udvide deres liste med miljøvenlige tiltag. Det sidste nye grønne indput i firmaet er, at matriklen er blevet udstyret med nye papircontainere.

I den forbindelse er der blevet sat skraldespande frem i bygningerne, der udelukkende er beregnet til papiraffald. Det er dog ikke kun papiret, der bliver affaldssorteret hos Lyngholm. De sortere nemlig også pap, metal, hård plast, beton, asfalt og jord.

Genbrug er det nye sort
Lyngholm bruger ekstremt meget vand på en arbejdsdag, da det er en nødvendighed for at udføre deres arbejde. De store vandmængder tærer på naturens ressourcer, så derfor har Lyngholm investeret i en løsning, der er bedre for miljøet. Firmaet har nemlig fået tilladelse til at opsamle regnvand, som de kan anvende som spulevand.

At anvende regnvand som spulevand er ikke kun godt for miljøet men også for økonomien, hvilket i sidste ende kommer både kunder, naturen og Lyngholm selv til gode. Hos Lyngholm kalder de det en rigtig win-win-situation.

Derudover er flere af Lyngholms vogne genbrugsbiler. En genbrugsbil kan suge vand op samtidigt med, at den kan spule. Det betyder eksempelvis, at når en genbrugsbil spuler nede i en kloak, kan den på én og samme tid suge det overskydende vand op. Det opsugede spulevand kan derefter genbruges på andre spuleopgaver. Vandet bliver naturligvis renset, inden det genbruges.

På genbrugsbilerne er vandforbruget altså markant mindre end på andre vogne. Og det betyder i sidste ende, at tankene på vognene ikke behøver at blive fyldt lige så ofte som på de almindelige vogne.

Et bedre miljø – både inde og ude
Et andet grønt tiltag som Lyngholm har indført, er et nyt ventilationsanlæg i deres nye kontorbygning på Avedøreholmen 58. I foråret sidste år påbegyndte Lyngholm en totalrenovering af kontorbygningen, hvor der stort set ikke er noget i den næsten 36 år gamle bygning, der har fået lov til at forblive urørt. I den forbindelse besluttede Lyngholm at få installeret et genveksanlæg.

Læs også: Lyngholms nye kontor er indviet

Et genvæksanlæg er et avanceret ventilationssytem, der ventilerer bygningen ved at transportere varme rundt. Det nyinstallerede anlæg er ekstremt energibesparende, da det fungerer ved, at kold luft udefra bliver opvarmet af den allerede eksisterende varme luft indendøre. Efter udluftning er det derfor ikke nødvendigt at bruge energi på at opvarme bygningen.

Der er lys i pæren
På firmamatriklen i Hvidovre er en stor del af pærerne i lamperne skiftet ud med LED-pærer. Det er et valg, som Lyngholm har taget, da LED er energibesparende i en sådan grad, at det kan reducerer elforbruget med op til 80 % sammenlignet med almindelige glødepærer.

LED-pærer lyser lige så godt som glødepærer, men de har en langt længere levetid. En LED-pærer kan tændes cirka 100.000 gange og kan lyse i cirka 200.000 timer.

Derudover har Lyngholm installeret lysafbrydere flere steder i bygningerne, der sørger for, at lyset er slukket, når rummet ikke bruges. Via en bevægelsessensor registreres det nemlig, hvis der er nogen til stede i lokalet.

De ovennævnte grønne tiltag er blot nogle af dem, som Lyngholm har fået implementeret i deres tre firmaer. Af andre tiltag kan det nævnes, at der løbende bliver foretaget ansvarligt service på samtlige biler, der blandt andet forhindre oliespild, og at mændenes arbejdstøj bliver vasket med bioteknologiske vaskebolde.

Læs også: Året der gik hos Lyngholm