Skriv til os her

Stoppet Faldstamme

Har du en stoppet faldstamme?

Du har muligvis hørt din udlejer tale om en faldstamme i forbindelse med et stoppet afløb uden helt at vide, hvad det egentlig er. En faldstamme er en essentiel del af afløbssystemet i din ejendom, og derfor kan det være en stor fordel at vide lidt om den, hvis du skulle opleve problemer. Helt basalt set er faldstammen et lodret afløbsrør, der står for, at det spildevand, som du eller I sammen i et boligbyggeri producerer, løber sikkert og ordentlig igennem afløbet. Derfor er det også vigtigt, at du ved, hvordan du forebygger problemer som fx en stoppet faldstamme, og det kan du læse om her.

SÅDAN FOREBYGGER DU EN STOPPET FALDSTAMME

Hvis din faldstamme er stoppet, vil du bl.a. kunne opleve, at dit toilet trækker langsomt, vandet fra dit afløb løber langsomt ud, eller der kommer nogle ubehagelige luftgener fra dit afløb. Der skal være fri passage igennem faldstammen, så den kan håndtere de væsker, den er designet til at afstedkomme for dig. Her får du derfor gode til at undgå en stoppet faldstamme:

 

  • Du har garanteret fået at vide, at store mængder fedt ikke skal hældes ud i køkkenvasken, og det er bl.a. for at undgå en stoppet faldstamme. Det samme gælder for madrester.
  • På toilettet skal du undgå at smide affald derned, der ikke hører til. Det kan være alt fra vatrondeller til tamponer og bind, der vil stoppe faldstammen.

ER UHELDET UDE? SÅDAN RENSER DU EN FALDSTAMME

Hvis du oplever nogle af de førnævnte symptomer på en stoppet faldstamme, kan du forsøge dig med at hælde 1-2 liter kogende vand i dit afløb. Du kan supplere med en svupper, hvis dette ikke klarer problemet for dig. Nogle gange kan omfanget af problemet dog være for stort til gør-det-selv-tricks, og der kan du med fordel rette henvendelse til os hos Lyngholm Kloak, hvis du bor i Hvidovre eller andre steder i København. Vi tilbyder effektiv akut hjælp til stoppede faldstammer!