Stoppet kloak

Stoppet kloak

Du har formentligt prøvet at stå i en situation med en stoppet vask eller et stoppet toilet. Så ved du også, hvor træls, det kan være. Nogle står alt for tit i situationen uden for alvor at tage hånd om problemet. Andre får sig bare et par overraskelser et par gange om året.

Hos Lyngholm Kloak A/S kan vi helt sikkert hjælpe dig af med kloakudfordringerne – vi sidder klar til at hjælpe dig på telefon 36 77 00 77.

På siden her har vi samlet en række af de spørgsmål, vi oftest får angående en stoppet kloak. Du kan blive klogere på, hvad en stoppet kloak skyldes, hvad du selv kan gøre, og hvordan du mindsker risikoen for, at kloakken stopper til.

36 77 00 77

Hvad kendetegner en stoppet kloak?

Nogle gange sidder problemet i afløbet, og nogle gange skyldes problemet en stoppet kloak. Det kan være svært at placere, hvor problemet befinder sig, og hvad det består i. Her er nogle af tegnene på en stoppet kloak:

Er du usikker på, om der er tale om en stoppet kloak, kan det være en god idé at få et professionelt kloakfirma til at kigge på det.

Stoppet toilet: Grib svupperen

Den gode gamle svupper svigter aldrig.

  • Sæt svupperen ned i udløbet på toilettet, så det blokeres. Derefter fyldes toilettet med vand.
  • Lad svupperen motionere et par gange op og ned, hvor afløbet stadigvæk holdes blokeret med svupperen. Det vil nemlig danne vakuum.

I det fleste tilfælde vil ovenstående løse problemet. Er tilstanden den samme efter den lille operation, bør du ringe til en autoriseret kloakmester, der kan afhjælpe problemet.

 

Stoppet køkkenvask og håndvask: Kogende vand og opvaskemiddel

Er vasken stoppet, men er der stadig bare er en lille smule gennemløb, kan du bruge kogende vand:

  • Hæld 1-3 liter kogende vand i afløbet.
  • Tilsæt gerne lidt opvaskemiddel, som kan opløse eventuelt fedtstof i afløbet.

Der findes også skrappe midler som afløbsrens og kaustisk soda, men det kan medføre stor skade på kloakken, og derfor frarådes det.

Gulvafløb og brusekabine er tilstoppet: Rens

Rigtig tit er det hår og sæberester, der stopper for gennemløbet.

  • Afmonter risten og rens den omhyggeligt for hår og sæberester.

Er afløbet stadig stoppet?

Med hjælp fra en autoriseret kloakmester kan du være sikker på, at problemet bliver løst mest hensigtsmæssigt. Hos Lyngholm Kloak A/S sidder dygtige medarbejdere klar ved telefonen til at hjælpe dig af med dit kloakproblem.

Hvordan forebygger jeg en tilstoppet kloak?

Godt du spørger. Det er nemlig godt givet ud at give afløbene en kærlig hånd, før problemet opstår.

  • Toilettet: Brug det store skyl frem for det lille. Smid aldrig vatpinde, bind, tamponer og lignende i toilettet.
  • Vasken: Følg samme procedure, som når det er stoppet til. Sørg for ikke at hælde stegefedt og madrester i afløbet. Det vil hurtigt sætte sig i afløb og vandlås med tilstopning til følge.
  • Gulvafløb og brusekabine: Vedligeholdelse og forebyggelse af stoppet gulvafløb gøres ved jævnligt at rense afløb for hår og sæberester.