Rottebekæmpelse

Rottebekæmpelse

Har du problemer med rotter eller andre skadedyr på din ejendom, så er rottebekæmpelse midlet til at afskaffe dem. Først og fremmest skal du kontakte din kommune, og derefter står vi klar til at hjælpe. Er du i tvivl om omfanget af dit kloakproblem, kan vi også undersøge din kloak først og finde problemet.

36 77 00 77

Har du rotter på loftet?

Lyngholm Kloak A/S er et kloakfirma, hvor du bliver mødt af autoriserede kloakmestre. Uanset hvor du har rotteproblemer, er vi eksperter i at skaffe dem af vejen – hurtigt.

Skulle du have problemer med dine kloakrør eller kloakledninger, kan vores topmoderne TV-Inspektion hurtigt finde ud af, om det er forårsaget af rotter eller andre skadedyr.

Det kan vi hjælpe dig med ifm. rottebekæmpelse

Beslutter du dig for at benytte vores hjælp, har vi flere redskaber i værktøjskassen til at komme rotterne til livs. Både hvis du har brug for direkte afskaffelse af rotter eller bare ønsker forebyggende råd.

Vi tilbyder blandt andet:

Kontakt os med det samme for hjælp til rottebekæmpelse eller generelt tjek af din kloak. Vi er aktive i København og omegn – herunder Hvidovre, Brøndby og Rødovre – samt Sjælland generelt.

Kontakt os

Hvad er forskellen på kloakrotter og overfladerotter?

Rotter deles op i 2 grupper: kloakrotter og overfladerotter. Kloakrotter er dem som primært opholder sig i kloakker. Overfladerotter er rotter, som har tilpasset sig et liv på overfladen – altså i din have, garage, loft, og andre steder hvor mennesker færdes. Det er derfor også sværere at komme af med overfladerotter end kloakrotter, da de har tilpasset sig livet efter os menneskers livsstil og vaner.

Rotter er ikke dumme. De ved, hvornår du går i seng og står op, samt hvor du opholder dig – og derfor render de ofte frit rundt og spiser, når du sover eller er taget på arbejde. Naturligvis yngler overfladerotter også, men i stedet for at yngle i kloakken bygger de reder på dit loft eller under gulvet.

Rotter er alt andet end kræsne, de kan spise stort set alt. Derfor er det vigtigt, at du er meget omhyggelig med rengøring og ikke har madaffald liggende rundt omkring på din grund, når du har mistanke om rotter. Hverken ude eller inde.

Hvad er tegn på, at du har rotter?

Følgende er en liste over nogle af de mest åbenlyse tegn på, at du har rotter:

 • Løbespor
 • Rotteekskrementer
 • Fedtede pletter
 • Rottehuller og gangsystemer
 • Nedsunkne fliser
 • Hul i skraldeposerne
 • En stærk lugt
 • Støj

Tegn på rotter

Løbespor

Rotter ser dårligt, derfor har de faste løbebaner langs kanter, paneler, rør, bjælker og vægge. Det kaldes løbespor, og hvis der er støvet, der hvor de har løbet, kan du nogle gange se spor fra hale og fødder.

Rotteekskrementer

Rottelorte er mørke og aflange – ligesom muselort – men rottens afføring er betydeligt større. Voksne rotters lort er 10-17 mm lange. Rottelort har en tilspidset form ligesom riskorn og ligger ofte langs rottens faste løbespor.

Fedtede pletter

Rotter efterlader altid brunlige, fedtede pletter, der hvor de færdes. Pletterne vil ofte sidde på rør, ledninger, indgange, paneler og kanter. Pletterne er en kombination af urin og kirtelsekret, som rotterne bruger til at orientere sig og signalere til andre rotter.

Rottehuller og gangsystemer

Rotter er dygtige til at grave og kan lave komplekse gangsystemer under jorden. Ved indgangen til rottens gangsystemer finder du ofte et rottehul på 5-12 cm i diameter. Rotter både graver og graver, når de laver huller. Kig derfor efter begge tegn – især langs husmure og skure.

Nedsunkne fliser

Opdager du, at fliser eller asfalt pludselig er nedsunkne, er det ofte tegn på rotter, som har lavet gangsystem under overfladen.

Hul i skraldeposerne

Hvis du opdager hul på dine skraldeposer, så kig efter formen. Mus laver små runde huller, hvor rotter typisk flænser poserne op.

En stærk lugt

Rottelugt er stærk og er især skarp tæt på rottereder. Lugten er ubehagelig og minder om en blanding af kloak og grisestald.

Støj

Hvis du hører gnaven eller hvin (mærkelige skrigelyde), er det ofte tegn på rotter. Hører du en noget der kravler på loftet, under gulvet eller i garagen, er det også ofte tegn på rotter.

Hvordan kan du sikre dig mod rotter?

Hvis du ikke har mistanke om, at du har rotter på loftet eller under gulvet – er du under alle omstændigheder nok interesseret i ikke at få det. Rottebekæmpelse kan her forstås som noget forebyggende.

Følgende er nogle generelle gode råd til, hvad du kan gøre for at undgå rotter:

 • Sørg for at affald og dyrefoder (det gælder også fuglemad) ikke er tilgængeligt for rotter.
 • Anmeld rotter til kommunen så snart du opdager/har mistanke om rotter, så kan de nemlig bekæmpe dem før problemet bliver stort.
 • Tjek dine kloakker. En utæt kloak er ofte årsag til, at folk får rotter på deres grund.
 • Undgå at rode på din ejendom – rotter elsker rod!

Forebyggelse af rotter er vigtigt i rottebekæmpelse, og følger du disse retningslinjer, kan du helt undgå at skulle bekæmpe rotter senere.

Er din nabo ligeglad med rotter?

Nogle mennesker ignorerer advarsler imod rotter, hvilket går ud over alle andre i nærområdet. Det er typisk, at advarsler imod rotter bliver taget let på, hvis for eksempel udlejer af grund og bolig ikke selv bor i området.

Tager din nabo ikke situationen alvorligt, gør du klogest i at gøre din kommune opmærksom på situationen “på vegne af din nabo”. Situationen forværres nemlig kun, hvis du venter på, at naboen selv tager affære.

Almindelig medborgerlig samtale med din nabo er selvfølgelig aldrig en dårlig idé – også for det gode naboskabs skyld. Men rotter er et alvorligt problem, som man skal tage seriøst. Jo mere forebyggelse der derfor er mulig jo bedre.

Hvad gør du, hvis din nabo har rotter?

Hvis du har set rotter rende rundt på din nabos grund, skal du straks gøre dem opmærksomme på det. Rotterne kan nemlig lynhurtigt sprede sig til din og andres grunde – også selvom du har garderet dig selv imod dem. Rotter er som sagt ikke kræsne og arbejder gerne hårdt for at trænge sig ind i et nyt foderkammer.

Kontakt os i dag for at høre nærmere

Har du et problem med rotter? Mistanke om det? Eller er du i tvivl og vil bare gerne være sikker og forebyggende? Så ring eller skriv til os og få en uforpligtende samtale om, hvad vi kan gøre for at hjælpe dig. Lige fra rådgivning og vejledning i telefonen til TV-inspektion og kloakrensning af dine rør.

36 77 00 77

Bestil vores hjælp til rottebekæmpelse på 36770077 eller vores
e-mail lyngholm@lyngholm.dk. Vi er til stede på hele Sjælland og særligt i og omkring København.

Vi rydder rotterne af vejen – hurtigt og effektivt. Og afsluttende giver vi dig råd med på vejen til, hvordan du forebygger rotterne i fremtiden.