Rottebekæmpelse

Har du problemer med rotter eller andre skadedyr på din ejendom? Så Start med at informere din kommune. Hvis du er i tvivl om dit kloakproblem kan vi undersøge din kloak med vores TV-Inspektion og finde ud af det, hurtigt!

36 77 00 77

Skriv til os
Har du rotter på loftet?

Lyngholm Kloak A/S er autoriseret kloakmestre. Uanset hvor du rotteproblemer, er vi eksperter i at skaffe dem af vejen — hurtigt. Skulle du have problemer med dine kloakrør eller kloakledninger, kan vores top moderne TV-Inspektion hurtigt finde ud af om det er forårsaget af rotter eller andre skadedyr.

Hus og rotte som har gnavet i gennem et kloakrør

Kontakt os for akut rottebekæmpelse

Tegning af rotte

Forskellen på kloakrotter og overfladerotter

Rotter deles op i 2 grupper, kloakrotter og overfladerotter. Kloakrotter, er dem som primært opholder sig i kloakker. Overfladerotter, er rotter som har tilpasset sig et liv på overfladen, altså i din have, garage, loft, og andre steder hvor mennesker færdes. Det er svære at komme af med overfladerotter end kloakrotter, da de har tilpasset sig livet efter os menneskers livstil og vaner.

Rotter er ikke dumme, de ved hvornår du går i seng, står op, og hvor du opholder dig og derfor kan de ofte frit rende rundt og spise når du sover eller er taget på arbejde. Og naturligvis yngler overfladerotter også, men i stedet for at yngle i kloakken, bygger de reder på dit loft, eller under gulvet.

Overfladerotte
Overflade rotte på spil!

Rotter er alt andet end kræsne, de kan spise stort set alt. Derfor er det vigtigt at du er meget omhyggelig med rengøring og ikke har madaffald liggende rundt omkring på din grund, hverken ude eller inde.

Tegn på at du har rotter

Følgende er en liste over nogle af de mest åbentlyse tegn på at du har rotter.

Løbespor

Rotter ser dårligt, derfor har de faste løbebaner langs kanter, paneler, rør, bjælker og vægge. Det kaldes _løbespor_ og hvis der er støvet der hvor de har løbet, kan du nogle gange se spor fra hale og fødder.

Rotteekskrementer

Rottelorte er er mørke og aflange, ligesom muselort, men rottens afføring er betydeligt større. - Voksne rotters lort er 10-17 mm lange. - Rottelort har en tilspidset form ligesom riskorn - Rottelort ligger ofte langs rottens faste løbespor

Fedtede pletter

Rotter efterlader altid brunlige, fedtede pletter der hvor de færdes. Pletterne vil ofte sidde på rør, ledninger, indgange, paneler og kanter. Pletterne er en kombination af urin og kirtelsekret, som rotterne bruger til at orientere sig og signalere til andre rotter.

Rottehuller og gangsystemer

Rotter er dygtige til at grave og kan lave komplekse gangsystemer under jorden. Ved indgangen til rottens gangsystemer, finder du ofte et rottehul på 5-12 cm i diameter. Rotter både graver og gnaver når de laver huller, kig derfor efter begge tegn, især langs husmure og skure.

Nedsunkne fliser

Opdager du at fliser eller asfalt pludselig er nedsunkne, er det ofte tegn på rotter, som har lavet gangsystem under overfladen.

Hul i skraldeposerne

Hvis du opdager hul på dine skraldeposer, så kig efter formen, mus laver små runde huler, hvor rotter typisk flænser poserne op.

En stærk lugt

Rottelugt er stærk, og er især skarp tæt på rottereder. Lugten er ubehagelig, og minder om en blanding af kloak og grisestald.

Støj

Hvis ud hører gnaven, hvin (mærkelige skrigelyde), er det ofte tegn på rotter. Hører du kravlen på loftet, under gulvet eller i garagen, er det ofte tegn på rotter.

Sådan kan du sikre dig mod rotter

Følgende er nogle generelle gode råd til hvad kan du gøre for at undgå rotter:

  • Sørg for at affald og dyrefoder (det gælder også fuglemad) ikke er tilgængeligt for rotter
  • Anmeld rotter til kommunen så snart du opdager/har mistanke om rotter, så kan de nemlig bekæmpe dem før problemet bliver stort
  • Tjek dine kloakker. En utæt kloak er ofte årsag til at folk får rotter på deres grund.
  • Undgå at rode på din ejendom, rotter elsker rod!

Forebyggelse af rotter er vigtigt, og følger du disse retningslinjer, kan du helt undgå at skulle bekæmpe rotter senere.

Hvem har ansvaret for at bekæmpe rotter?

Har du opdaget rotter på din grund, skal du kontakte din kommune, da de har ansvaret for rottebekæmpelse. Kommuner er dog ikke altid lige hurtige til at reagere og nogle gange holder de lukket. Hos Lyngholm Kloak A/S holder vi åbent 24/7, 365 dage om året, og hvis du har akut rotteproblemer, er vi altid klar til at rykke ud. Rotter spreder sig hurtigt, det er ikke den slags problemer man skal vente med at få løst — reager med det samme!

Hvad gør du hvis din nabo har rotter?

Hvis du har set rotter rende rundt på din nabos grund, skal du straks gøre dem opmærksomme på dette, da rotterne lynhurtigt kan sprede sig til din og andres grund, også selvom du har garderet dig selv imod dem. Rotter er som sagt ikke kræsne, og arbejder gerne hårdt for at trænge sig ind i et nyt foderkammer.

Er din nabo ligeglad med rotter?

Nogle mennesker ignorerer advarsler imod rotter, hvilket går ud over alle andre i nærområdet. Det er typisk at advarsler imod rotter bliver taget let på hvis fx udlejer af grund og bolig ikke selv bor i området. Tager din nabo ikke situationen alvorligt, gør du klogest i at gøre din kommune opmærksom på situationen, “på vegne af din nabo”, da situationen kun forværres hvis du venter på at naboen selv tager affære.

Har du spørgsmål ang. Rottebekæmpelse?

Skal du bruge en autoriseret kloakmester I København eller et andet sted på Sjælland? Vores flinke medarbejdere står altid parat til at svare på spørgsmål – og til at rykke ud.

Eller udfyld kontaktformularen i toppen 👆🏿
Kloakmester Fny med DTVK skilt

Vi er stolt sponsor af:

Hjertestart Nu Logo

Start et hjerte, red et liv!

High Five Logo

Et Virksomhedsforum for Socialt Ansvar

© 2021 Lyngholm

Adresse: Avedøreholmen 58, 2650 Hvidovre

CVR: 10035082