Rensning af faldstammer

Rensning og spuling af faldstammer

Er din faldstamme stoppet, eller vil du have en forebyggende rens og spuling af dine rør? Vi rykker ud til alle kloakopgaver på alle tidspunkter 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, 365 dage om året. Lyngholm Kloak A/S er autoriseret kloakmester og er rustet til at håndtere ethvert kloakproblem.

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du skal have spulet eller renset din faldstamme – vi står altid klar til at hjælpe dig.

36 77 00 77

Hvad er en faldstamme?

En faldstamme er et lodret afløbsrør, der forbinder alle etager i ejendommen, så spildevand kommer retur til kloakken. Faldstammen skal dagligt tage imod madrester, hår og hvad vi nu ellers skyller ud. Derfor er det vigtigt, at faldstammerne fungerer optimalt.

Typisk holder faldstammer i 70-80 år, men det er stadig vigtigt at rense og vedligeholde dem, da de ellers bliver tilstoppede. En stoppet faldstamme kan påvirke alle, der bor i ejendommen, da det lodrette vandløb går gennem flere etager.

Det kan være dyrt at udskifte faldstammer, og derfor er det særligt vigtigt, at de bliver holdt ved lige.

Hvordan foregår rensning af faldstammen?

Når man renser faldstammen, suger man typisk slammet op igennem faldstammen, hvorefter man spuler røret med en højtryksspuler. Kombinationen af vand og tryk giver den bedste spuling og dermed de bedste forudsætninger for en effektiv kloakrensning.

Traditionelt udføres rensning af faldstammer med en motorsplitter, men da en udboring med splitter udelukkende laver et hul i forstoppelsen, kan faldstammen hurtigt stoppes til igen.

Vandspuling fjerner derimod slammet fra hele røret. Gamle og skrøbelige faldstammer kan også renses med vandspuling, da metoden er mere skånsom end en motorsplitter.

Hvornår har du brug for spuling af faldstammen?

Bor man i en bolig eller bygning med flere etager, kan man opleve, at der kommer spildevand op fra håndvasken, brusekabinen eller andre afløb, når der bruges vand på de øvrige etager. I så fald er faldstammen I bygningen tilstoppet med enten slam, affaldsstoffer eller andet skidt. Hermed må man gennemgå en total rensning af faldstammen, så kloaksystemet igen kan fungere optimalt. En kloakspuling er den bedste løsning til at fjerne skidtet.

Vigtigt at vedligeholde faldstammen

Nogle faldstammer vil have flere aflejringer end andre, hvilket i højere grad giver forstoppelse. I værste fald kan en blokering i faldstammen resultere i vandskader, som kan løbe op i store summer penge. Herudover er det frustrerende i perioden, hvor faldstammen ikke fungerer.

Selvom faldstammen har en høj levealder, er det muligt at forlænge denne ved at passe godt på den. Alt afhængigt at ejendommens størrelse, forbruget og behovet, vil det være nødvendigt at få foretaget en kloakrensning i et fast interval.

Undgå at udskifte faldstammen

Det kan være rigtig dyrt at udskifte faldstammen, og en ny faldstamme koster typisk 35-40.000 kr. Derfor er det vigtigt at passe på faldstammen og ikke udsætte den for unødvendigt slid.

Man skal undgå at hælde ting i vask og afløb, som rørene ikke er beregnet til at kapere. For eksempel må der ikke komme vatpinde, vatrondeller, bleer eller lignende i toilettet, da disse kan være med til at stoppe faldstammen.

Herudover må der ikke komme store mængder af fedt og madrester ned i afløbet, faldstammen må ikke udsættes regelmæssigt for kemikalier.

Få renset og spulet faldstammer hos Lyngholm Kloak A/S

Har du problemer med en stoppet faldstamme? Vi tilbyder professionel rensning og spuling af faldstammer over hele Sjælland.

Ved at vælge en autoriseret kloakmester, er du sikker på, at arbejdet bliver udført korrekt og lovligt. Vi har mere end 47 års brancheerfaring og alle vores medarbejdere er uddannet inden for hver deres specialområde.

Lyngholm Kloak A/S tilbyder alt inden for kloakservice, og uanset hvornår uheldet er ude, tilbyder vi akut kloakservice 365 dage om året.

Du kan med andre ord trygt vælge os til at varetage dine kloakproblemer. Vi lever op til faglige, såvel som lovlige krav, og kundeservice og kvalitet er altid i centrum hos os.

Kontakt os allerede i dag !